Tips gezondheid

 

De allerbeste manier om je te beschermen tegen het griepvirus is je elk jaar opnieuw te laten vaccineren. 

Het melanoom is de minst voorkomende maar wel gevaarlijkste vorm van huidkanker.

Als je gevaccineerd bent, is de kans veel kleiner dat je griep krijgt.

De preventie of het voorkomen van pijn is een heel breed gegeven. Er bestaat zowel primaire als secundaire preventie.

Onze manier van leven kan op onze gezondheid wegen. Op het werk, thuis, achter het stuur ... overal zijn er oorzaken van stress te vinden. 

Een goede voorbereiding staat garant voor een geslaagde vakantie! 

Geef niet op! Elke dag waarop je niet rookt, is al een overwinning, en met de nodige hulp zul je deze slechte gewoonte voor altijd kunnen overwinnen!

De Europese preventiecampagne Euromelanoma wil alle mensen bewust maken van de risico’s van het zonlicht. Een dertigtal landen ondersteunen deze campagne en organiseren jaarlijks een gratis screening. Dit jaar vindt deze plaats van 23 tot 28 mei.

Een ideaal moment om eens te overlopen welke voorzorgsmaatregelen je kan nemen om het risico op het krijgen van huidkanker te voorkomen.

Binnenkort doet de lente onze tuinen herleven. Sommigen voelen hun groene vingers al jeuken om hun tuin om te toveren tot een plek bij uitstek om te ravotten of te verpozen. Jaar na jaar geven we onze tuin vorm volgens onze smaak en verbeelding en de tijd die we hebben. Het is nu het moment om er in te vliegen!

Griep is een virale infectieziekte. Het is een seizoensgebonden aandoening die in de winter voorkomt, vooral tussen de maanden november en maart. De impact op onze gezondheid en activiteiten varieert naargelang de virulentie van de verantwoordelijke kiem.

Ons caloriegebruik daalt meestal tijdens de zomerperiode. In de winterperiode geldt het omgekeerde, spontaan en onbewust, zodra Koning Winter in aantocht is. 

Een oorontsteking komt veel voor bij jonge kinderen die verkouden zijn. Wat is een oorontsteking, hoe ontstaat ze en wat kun je eraan doen ? Maar eerst wordt het oor binnenstebuiten gekeerd !

Hoofdpijn ? Rugpijn ? En als je nu eens een luchtje ging scheppen in plaats van een pijnstiller te slikken ?

We willen allemaal zo lang mogelijk gezond blijven. Gelukkig hebben we dat voor een stuk zelf in de hand! Als je de volgende tien tips volgt, ben je al een flink eind op weg.

Sluit je niet op onder het voorwendsel dat de lucht buiten bezoedeld is ! Die is het des te meer in een goed geïsoleerd huis. Een kort overzicht van de luchtvervuilers binnenshuis.

Water drinken is onontbeerlijk voor een goede gezondheid! Op enkele uitzonderingen na is leidingwater drinkbaar voor ieder van ons. Maar niet iedereen heeft gemakkelijk toegang tot deze bron.  

Een ideale reisapotheek bevat iets om ongemakken te voorkomen én iets om de meest voorkomende problemen aan te pakken! Wie lijdt aan een chronische ziekte, vergeet uiteraard de geneesmiddelen niet die hij regelmatig moet innemen.